Серпнева конференція для вчителів музичного мистецтва

28 серпня 2014 року відбулася конференція «Зміст і засоби реалізації нової навчальної програми предмета «Мистецтво» в 3-му і 6-му класах». З учителями музичного мистецтва спілкувалися науковці, автори програми, методисти науково-методичних центрів управлінь освіти районних державних адміністрацій столиці, артисти, композитори.
Учасники конференції обговорювали питання впровадження нової програми в загальноосвітніх навчальних закладах. Педагоги, науковці та митці ознайомились із виставкою музичних видань, матеріали яких можна широко використовувати в роботі з учнями 3-х та 6-х класів.
Програма конференції
Л.М.Масол. Новий стандарт мистецької освіти: науковий коментар до основних змін: текст виступу
Н.І.Овіннікова. Про підручник Л.Кондратової «Музичне мистецтво. 6 клас»
І.В.Кривенко. Аналіз загальної тематичної структури програми з музичного мистецтва
З.Г.Еманова. Організація гурткової роботи в початковій школі за принципами синкретизму співу та інструментального музикування: текст виступу
Л.М.Дроздовська. Компетентнісний підхід у навчанні школярів в умовах упровадження Державних стандартів: текст виступу


3700Народна артистка України В.П.Коротя-Ковальська окреслила світоглядні та естетичні ідеали української народної пісні у формуванні культурної особистості та виконала а cappella низку українських пісень. О.М.Янушкевич, композитор, керівник вокальної студії, познайомила присутніх із новими музичними творами, які можна включати в план роботи з музичного мистецтва з учнями ЗНЗ. Автор разом із лауреатом Всеукраїнських конкурсів виконавців Т.Бондар заспівала «Дай, Боже, щастя».
Л.Є.Пєчка, методист НМЦ гуманітарної освіти і виховання ІППО КУ імені Бориса Грінченка, наголосила, що в школах України почнуть упроваджувати нові програми й підручники, створені згідно з вимогами Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти.
Уроки художньо-естетичного циклу мають сприяти прагненню учнів до творчості, духовного самовдосконалення, викликати бажання постійно підвищувати свій естетичний рівень, викликати захоплення мистецтвом. Автор підручника Л.М.Масол звернула увагу на особливості організації діяльності вчителя музичного мистецтва в 2014-2015 навчальному році. Людмила Михайлівна 3702охарактеризувала нові підручники музичного мистецтва для 3-го та 6-го класів, ознайомила педагогів із їхньою структурою.
Співавтор програми, учитель-методист музичного мистецтва СШ №119 Н.І.Овіннікова розповіла про особливості нової програми «Мистецтво» для 6-го класу. Окресливши шляхи організації навчально-пізнавальної діяльності школярів шостого класу, вона представила свої творчі проекти.
І.В.Кривенко, старший учитель гімназії №153, проаналізувала тематичну структуру програми з музичного мистецтва. З.Г.Еманова, учитель музичного мистецтва Українського колежу імені В.О.Сухомлинського, поділилася досвідом роботи щодо організації в початковій школі гурткової роботи за принципами синкретизму співу та інструментального музикування.
Учасники семінару обмінялися враженнями щодо інновацій, які будуть упроваджуватися протягом навчального року.

3699 3712
3698 3716

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*